Hopp til innholdet

Gantic satser på elektriske bomlifter

Gantic Rodney leverer zoomlion til alfasafe
OVERLEVERING: Gantic AS har overlevert flere helelektriske Zoomlion bomlifter etter at selskapet fikk agenturet. Her er selger Rodney Miedler (t.h.) på plass hos daglig leder Arle Ovin Grødeland i Alfasafe Utleie under en overlevering. Foto: Gantic

Vi satser på elektriske bomlifter til den norske byggebransjen. I ryggen har vi engelske Niftylift med 15 års erfaring innen elektrifisering av bomlifter, samt Zoomlion som er en av verdens største maskinprodusenter.

«Våre bomlifter egner seg meget godt på ulike byggeplasser, samt i utførelse av fjellsikringsarbeid langs veiene i vårt langstrakte land.» (David Lindberg, Gantic AS)

Vi leverer elektriske bomlifter for barske nordiske forhold. Høy bakkeklaring og stor rekkevidde med kurvkapasitet på opptil 454 kg, gjør våre maskiner til et utmerket valg. Utslippsfrie bomlifter er stadig mer etterspurt på norske byggeplasser, da det oftere stilles miljøkrav til nullutslipp. Med batterikapasitet på opptil 4 dagers drift står de ikke tilbake for dieselliftene, og de kan lades via 1-fas 230V og hurtiglading på 32A 3-fas (5 – 8 timer).

David Lindberg i Gantic ser at flere og flere innen bygg og anlegg har fått øynene opp for utslippsfrie lifter til sine prosjekter.

– «Både liftene og løsningen er på markedet, og bransjen er klar over at de kan få utstyret. Så da er resten opp til dem som setter kravene til de ulike prosjektene.» (David Lindberg, Gantic AS)

David Lindberg på turnee
Turnee: David Lindberg sist uke på turnee i Nord Norge. Foto: David Lindberg
Susanne i nifty hr12 electric
Nifty: Susanne Jørgensen i en av våre elektriske bomlifter, Nifty HR12L Electric. Foto: Erlend Oen Hatten

I en rapport fra Endrava til Utviklings- og kompetanseenheten i Oslo kommune skriver de at;
«Innfasing av utslippsfrie maskiner i overgangen til lavutslippssamfunnet er en viktig problemstilling som krever langsiktig arbeid»
– Klimaoslo (Utslippsfrie maskiner mot 2025).
https://www.klimaoslo.no/wp-content/uploads/sites/88/2021/11/Utslippsfrie-maskiner-mot-2025.pdf

– «Flere sentrale utleieaktører i Norge har allerede tatt i bruk våre batteridrevne bomlifter i utleieparken, som blant annet Høyde Teknikk, Alfasafe, Follo Liftutleie og Oslo Liftutleie, for å nevne noen.» (David Lindberg, Gantic AS)

Espen i Høyde Teknikk var en av de første i Norge som mottok sin elektriske bomlift på 28 meter;
– «Jeg er storfornøyd med bomliften fra Zoomlion, den har allerede vært en del på anleggsarbeid og fungerer svært bra!». (Espen Bardoff, Høyde Teknikk)

Om man ikke har tilgang til strøm fra nettet kan liftene også lades med Powerbank på hjul fra ulike energiselskap, på lik linje som en dieseltank. Dette sikrer en bærekraftig utslippsfri bomlift.

Vi ser ingen grunn til at dagens eksisterende fossildrevne bomlifter ikke kan byttes ut med null- utslippslifter. Vi ser at både bransjen og utbyggere stadig stiller strengere miljøkrav til nullutslipp på sine vei- og byggeprosjekter. Utslippsfrie bomlifter er nå tilgjengelige og klare til levering hos de aller fleste liftutleiere i Norge.

Overlevring Høyde Teknikk AS
FØRST: Her fra overleveringen av en Zoomlion ZT26JE til Høyde Teknikk A/S som var første kunde med Zoomlion elektrisk bomlift i Norge. Foto: Gantic