Hopp til innholdet

Hva er en glassheis, og hvorfor bruke en?

En glassheis er en revolusjonerende ny måte å montere vinduer på. Det er et verktøy som bruker vakuum i form av sugekopper til å løfte vinduet med, slik at du enkelt kan plukke opp et vindu helt opp i 1000 kg, transportere det helt trygt til monteringsområdet og sette det inn i vinduskarmen, gjøre finjusteringen og så enkelt og trygt fullføre monteringen. Hele denne prosessen lar seg gjøre med bare 1 operatør!

Arbeidstilsynet har satt en føring på at personer ikke skal gjøre løft på mer enn 25 kg for menn, og 15 kg for kvinner. Det er ikke uvanlig at vinduer kommer opp i en vekt på 100 kg eller mer. Det vil si at hvis to eller 3 personer monterer et vindu på 100 kg, så bryter de med arbeidstilsynets regler ganske betydelig, og utsetter seg selv for belastninger og slitasje som kan føre til store helseproblemer. Dette kan igjen føre til økt sykefravær for dine ansatte, noe som selvfølgelig vil føre til økonomiske tap.

En Winlet 575, med en løftekapasitet på 575 kg

Ved bruk av utstyr som en glassheis kan du inngå mye potensielle helseskader, samt at monteringsprosessen vil bli langt mer effektiv. Du vil kunne montere vinduer du vanligvis må ha minimum 2 arbeidere for å utføre, med bare 1 arbeider, og han vil kunne gjøre jobben raskere og tryggere. Og for å dra eksempelet litt lengre, la oss si at du får levert et stort spesialvindu på 5-600 kg ved byggeplassen, det lar seg ikke gjøre å montere dette vinduet uten en eller annen form for kran eller taljer, og selv da blir det nærmest umulig å få dette gjort uten at noen av arbeideren blir nødt til å løfte langt mer enn de har lov til i løpet av prosessen. En slik prosess tar også lang tid og utføre, og det blir fort 5-6 arbeidere involvert. Mens hvis du hadde hatt en glassheis tilgjengelig hadde dette gått som en lek, du hadde enkelt og trygt bare løftet det på plass som et hvilket som helst annet vindu, og du hadde ikke trengt å ta i bruk mer enn en operatør.

Du unngår også potensielle ulykker i prosessen hvor du skal frakte vinduet til monteringsområdet. Normalt når to arbeidere bærer vinduer mellom seg så vil en av arbeiderne bære mens han/hun går baklengs, her vil det alltid være en fare for at arbeideren kan snuble/falle og få hele vinduer over seg. Dette kan selvfølgelig føre til store personskader, sykefravær, materielle skader på vindu og økonomiske tap for bedriften. Med riktig bruk av en glassheis kan du eliminere denne risikoen helt!

Laget for mye mer enn bare vinduer!

En Winlet glassheis som løfter en stålplate fra liggende posisjon

En glassheis kan også løfte mye mer enn bare vinduer. Sugekoppene er designet for å løfte alle lufttette materialer som stålplater, treplater, betong, granit og branndører. De er også designet for å løfte buede vinduer.

Vindu transporteres gjennom døråpning

Om du lurer på hvilken glassheis som passer deg og dine behov, så kan du ta kontakt med oss i Gantic hjelper vi gjerne med å finne den rette glassheisen for deg! Vi har modeller som kan løfte alt fra 350kg og helt opp til 1000kg! Våre glassheiser har et meget kompakt design, samt at de har muligheten til å bære hele vinduet langs ene siden av maskinen. Dette gjør at du enkelt vil kunne transportere vinduet gjennom trange områder på byggeplassen som trange ganger og døråpninger. Våre glassheiser kan også heise vinduer fra 2,8 m og helt opp til 4,1 m rett opp. Maskinene har også en lav vekt som gjør at de kan brukes steder hvor større maskiner ikke kommer til på grunn av overflatetrykket de produserer. Når du kombinerer disse egenskapene får du en glassheis som kommer seg til de mest utenkelige steder!

Ta vare på dine lojale arbeidere og gi de en bedre arbeidsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.