Hopp til innholdet

Trenger du en bomlift? Velg den riktige liften for din bedrift!

Lifter blir brukt på arbeidsplasser og fasiliteter ved et bredt spedt spekter av industrier rundt i verden. Spesielt bomlifter er et ideelt valg for oppgaver hvor du har behov for å løfte arbeidere, utstyr og materialer til steder som ligger ekstra høyt og gjerne er vanskelig og komme til for å få utført jobben.

To typer bomlifter dominerer markedet i dag: Bomlifter med knekkarms bom, og bomlifter med teleskopisk bom. Å velge den rette liften for ditt prosjekt vil ha en avgjørende effekt på hvor effektivt, sikkert og profitabelt du greier å fullføre dine oppgaver. Å vite hvilken forskjell det er på disse to lift typene vil hjelpe deg å ta den rette avgjørelsen.

Hva er forskjellen på en knekkarms bomlift og en bomlift med teleskopisk bom?

Knekkarms Bomlift


En knekkarms bomlift er en lift med en løftearm som har flere bomseksjoner som er hengslet fast i hverandre, slik at operatøren kan få tilgang til arbeidsområder som ligger bak andre hindringer, det er dette som kalles «opp og over» rekkevidde. Disse allsidige liftene er perfekt for områder som er trange og vanskelig å komme til.

Hvorfor velge en knekkarms-bomlift?

Du trenger tilgang til trange områder:
Smale modeller er ideell for de trangeste og mest trafikkerte områdene. Nifty HighRider17 Narrow(Nifty HR17N) for eksempel, er en knekkarms-bomlift som er spesielt laget for å jobbe i trange omgivelser med en arbeidshøyde på hele 17 meter og en sideveis rekkevidde på 9,7 meter. Den er perfekt for innendørs bruk, og kan også komme med NiftyLift sin meget anerkjente hybrid teknologi, slik at liften også kan brukes utendørs og være i drift hele døgnet. Nifty har også mindre Narrow(smale) modeller på 15 meter og 12 meter.

Du trenger å strekke deg opp og over hindringer for å komme til arbeidsområder:
Knekkarms-bomlifter har mindre sideveis rekkevidde enn bomlifter med teleskopisk bom, men de gir en større fleksibilitet i forhold til å strekke seg over hindringer da du kan heise deg over og ned igjen til arbeidsområder som gjerne ligger lavere enn hindringen som står i veien.

Du jobber innendørs:
Gantic leverer industri modeller som har null utslipp, og spesielle dekk som ikke sitter merker i gulvet. Disse modellene passer perfekt for innendørs bruk.

Du trenger å bevege deg gjennom røft terreng:
Offroad modeller er designet for arbeidsområder med røft og ubehandlet terreng. Slike modeller kommer med både bensin/diesel og hybrid løsninger, spesielle dekk som er laget for offroad terreng og firehjulsdrift. Et meget godt eksempel på en knekkarms-bomlift som er laget for offroad omgivelser er Nifty HR21 Hybrid 4×4. Dette er en lift med 21 meters arbeidshøyde og en sideveis rekkevidde på 12.8 meter, og den kommer utstyrt med NiftyLift sin meget anerkjente hybrid-teknologi som vil spare både miljøet og bedriftens økonomi, samt et effektivt 4×4 driftssystem. Liften har også kompakte yttermål og lav vekt.

Du trenger ekstra rekkevidde fra plattformen:
De fleste knekkarms-bomlifter som blir levert av Gantic er utstyrt med en forlengelse mellom bommen og liftkorgen, dette kalles en jib. Bommer med en jib har et ekstra hengslet ledd som kan bevege seg opp og ned, og på noen modeller kan jib leddet også roteres fra side til side.

Teleskopiske Bomlifter

Teleskopiske bomlifter er arbeidsplattformer med bomseksjoner som forlenges teleskopisk. Teleskopiske bomlifter tilbyr en lengre sideveis rekkevidde en noen andre lifttyper. Disse liftene er ideell for områder hvor det er begrenset tilkomst til arbeidsområdet, industrielt arbeid, veibygging, arbeid på broer, maling og inspeksjons oppgaver.

Hvorfor velge en Teleskopisk bomlift?

Du trenger maksimal kombinasjon av arbeidshøyde og sideveis rekkevidde:
Skyjack sine T modeller for eksempel er ideell til å jobbe fra lange avstander. Hvor terreng og andre hindringer gjør at du ikke kommer til. Skyjack SJ 86 T er et veldig bra eksempel på en slik lift. Liften har en arbeidshøyde på 26 meter og en imponerende sideveis rekkevidde på hele 23,42 meter.

Du jobber ved røft og upreparert terreng:
Teleskopiske offroad-bomlifter med firehjuls drift er laget for maksimale terrengegenskaper og fremdrift. Du har også teleskopiske bomlifter som er beltegående fra Palazzani, disse liftene har utmerkede offroad egenskaper med modeller som har klatreegenskaper helt opp i 40%, og som kan arbeide i helninger helt opp i 20%. Palazzani har også teleskopiske bomlifter hvor jibben i seg selv er teleskopisk. Kombinerer du disse egenskapene med arbeidshøyder helt opp i 52m har du imponerende og meget unik maskin.

Du har lyst til å maksimere produktivitet:
Teleskopiske bomlifter er designet for at operatøren skal komme seg meget raskt opp og ned fra arbeidsposisjonen.

Hvordan velge den rette modellen?

Gantic sitter på ekspertisen du både forventer og trenger, ta kontakt med oss i Gantic så hjelper deg gjerne med å finne den rette liften for din bedrift! Gantic har 30 års erfaring med import av lifter og liftdeler, og kjenner det Norske markedet meget godt. Gantic er også Norges ledende leverandør av reservedeler til bomlifter, sakselifter, tilhengermonterte lifter og andre personløftere, og vi leverer liftdeler til alle de kjente produsentene. Gantic har også en service avdeling med meget erfarne service mekanikere. Våre servicekontor er taktisk plassert rundt i landet slik at vi skal kunne hjelpe våre kunder så effektivt som mulig.

Sikkerhet

Om man skal jobbe fra en personløfter er det viktig å huske på at man også trenger å ha dokumentert sikkerhetsopplæring i bruk av personløftere. Å jukse på sikkerheten kan koste deg dyrt både helsemessig, og ikke minst økonomisk. Arbeidstilsynet blir bare strengere og strengere, og bøtene blir dyrere og dyrere, ikke ta kjangsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *