Hopp til innholdet

Gjør riktig valg når du skal kjøpe lift


Lifter brukes for å nå områder som man gjerne ikke ville nådd ellers. De brukes ofte i sammenheng med landskapsarkitektur, bygg og industriell konstruksjon.

Fordelen med å lift, er at de er trygge og stabile og gjør det enkelt å komme til når man skal nå noe i høyden. Moderne lifter leveres både som diesel, hybrid og elektrisk.
Dette for å imøtekomme de stadig skjerpede kravene til miljøvennlige byggeplasser.

Selvgående lifter er svært godt egnet til når man skal gjøre større prosjekter på for eksempel bygninger av varierende størrelse. De sikrer arbeiderene i høyden, og sørger for at man når frem til der man skal på en trygg og god måte.

Det er ikke helt enkelt å finne ut hvilke lift som er best for ditt formål, men for å gjøre jobben enklere for deg har vi samlet noen punkter for hva som er viktig å tenke på.

1. Finn ut hvor mye kurvkapasitet liften må ha

Det er viktig å forsikre seg om at liften man velger står i tråd med bruks området den skal ha for å kunne utføre oppgavene. En lift skal gjerne klare å løfte to mennesker i tillegg til verktøy og utstyr.

Det er også viktig å tenke på vekten av selve maskinen. Det er ikke alltid underlaget tåler vekten av tunge lifter, en for tung lift kan ende opp med å skade underlaget.

I noen tilfeller kan det være mer skånsomt for underlaget å velge en lift med støtteben, dette kan for eksempel være NIFTY SD 170  eller NIFTY SD 120.
Begge er lette i forhold til en selvgående lifter uten støtteben og de kan i tillegg lett transporteres på vanlig tilhenger.

2. Vedlikehold

Lifter krever også vedlikehold, og da er det viktig å sørge for ha en lift som er enkel å vedlikeholde slik at man ikke får unødvendig store kostnader og mister verdifull tid.
Både NIFTYLIFT SD170 og NIFTYLIFT SD 120T er helhydraulisk, noe som betyr at det er enkel å vedlikeholde og ta service på.

3. Hvordan skal liften brukes?

Når man velger lift er det viktig å tenke på hvor høyt den rekker og hvor langt ut til siden man må rekke i forhold til hvor man kan stille liften opp.

Både Niftylift 170SD og Niftylift SD120T har 4×4, med firhjulstrekk kan man kjøre i ulendt terreng og komme til de aller fleste steder. De er utstyrt med hydrauliske støtteben og kan derfor stilles opp på ujevnt underlag. Man har fra 12,65 til 17 meter arbeidshøyde, dette i tillegg til en sideveis rekkevidde på opptil 8,7 meter. Både Niftylift SD120T og Niftylift SD170 er utstyrt med et lett og kompakt chassis noe som  gjør liftene velegnet for både innendørs og utendørs bruk.

4.Fleksibilitet

NIFTYLIFT SD170 og SD120T har en knekkarm og et teleskop, noe som gir maksimal tilkomst i høyden, og som er svært velegnet når man skal komme til over reoler og takutstikk.
Med vekt kapasiteten på hele 200 kg, gjør dette SD liftene til veldig alsidige maskiner for en rekke arbeidsoppgaver.

5.Drivstoff

Når det kommer til drivstoff varierer det veldig fra kunde til kunde hva de egentlig er ute etter.
Noen trenger en lift som er batteri drevet og som da er en nullutslippsliftslift, mens andre, som gjerne jobber i litt mer ulendt terreng trenger en maskin som er diesel drevet, eller en kombinasjon av batteri og diesel.

Vi i Gantic har levert lifter i Norge siden 1992 og har siden starten hatt stort fokus på lifter med lavt eller ingen utslipp.

Liftene kan tilpasses etter ønske, om man ønsker hel elektrisk, hybrid eller diesel så har vi alternativene du ser etter. For mer informasjon kan du ta kontakt med Gantic her, eller ringe oss på tlf: 55 31 55 31.  

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *